Gelbooru

Notice: Visit your account options to access your Patreon rewards for June. Do you have an artist tag on Gelbooru? Let us know so we can properly credit you!

Now Viewing: API request gives me a 404 error

Keep it civil, do not flame or bait other users. If you notice anything illegal or inappropriate being discussed, contact an administrator or moderator.

Pleiadesu Group: Member - Total Posts: 2
user_avatar
API request gives me a 404 error
Posted on: 05/14/17 08:26AM
I'm using twitter_dbooks (github.com/stawberri/twitter_dbooks) to run a bot that takes images from Gelbooru and tweets them on a bot account. Everything was going fine, until recently, when suddenly every time the bot tried to generate an image URI Gelbooru returned a 404 error (OpenURI::HTTPError: 404 Not Found). I managed to circumvent this issue by changing the default URL value on the bot from gelbooru.com to gelbooru.com/. However, although this allows the bot to post images, the resultant URIs have double slashes (gelbooru.com//images/some_image_url). Keep in mind that the bot posted fine up until yesterday, when it suddenly started having this issue. Did you guys update the site or something?

Jerl Group: Administrator's Pet - Total Posts: 4150
user_avatar
Posted on: 05/14/17 10:16AM
The API loads just fine for me with a single slash.

By the way, please do not directly link to images on Gelbooru. Link to post pages instead.

Pleiadesu Group: Member - Total Posts: 2
user_avatar
Posted on: 05/14/17 07:23PM
Well, that second part won't be an issue- the bot just downloads the images from direct links, the links that are posted in the tweets are separately generated post page links.

lozertuser Group: Administrator - Total Posts: 1457
user_avatar
Posted on: 05/14/17 07:54PM
API was not updated. If you are getting a 404 for images, it's maybe something to do with loading from simg4 or assets? I can't say for certain which subdomain you are loading from.

add_replyAdd Reply

1